Online Igre
Nikola Tesla predvideo za 21. vek
6 Jun 2014
Nikola Tesla predvideo za 21. vek


Novinari časopisa ‘Njujork Tajms’ i ‘Tajm’ bili su redovni gosti Nikole Tesle 30-ih godina prošlog veka u njegovoj hotelskoj sobi u Njujorku. Tamo im je Tesla pričao o svojoj mladosti, ali i o svojim predviđanjima za budućnosti, od kojih su se neka i ostvarila.

Stvaranje agencije EPA

Tesla je predvideo otvaranje agencije EPA (Američka agencija za zaštitu okoline) koja je osnovana 35 godina nakon njegove smrti.

„Higijena i telesna kultura biće prepoznate kao deo edukacije i vlade. Sekretar agencije za higijenu i telesnu kulturu biće bitniji od predsednika Sjedinjenih Američkih Država 2035. godine. Zagađenje koje vlada Njujorkom našim precima će biti nezamislivo, a isto tako će se dosta pažnje posvetiti snabdevanju vodom“.

Edukacija, rat i novine budućnosti

Tesla je zamislio svet u kom će naučna otkrića imati veći prioritet nego rat.

„Danas najcivilizovanije zemlje na svetu troše više novca na rat a manje na obrazovanje. 21. vek će to ispraviti. Biće značajnije boriti se protiv neznanja nego dobiti rat. Otkrivanje nove naučne istine biće važnije nego sukobi dipomata. Novine će izveštavati o naučnim otkrićima kao vestima“.

Zdravlje i ishrana

„Ne jedem meso, a to će i svi ostali ubrzo shvatiti. Isto tako, čaj, kafa i duvan neće biti popularni, ali alkohol će uvek biti zanimljiv. Biće dovoljno žita da se prehrane milioni u Indiji i Kini, a osakaćena zemlja će ponovo procvetati uz pomoć hemije“.

Roboti

Tesla je robotikom počeo da se bavi 80-ih godina pretprošlog veka kada je sve zapanjio svojim patentiranim brodom na daljinsko upravljanje.

„Ne treba uništiti mašinu već je treba naučiti šta da radi. Sve što danas radimo, jednog dana će to raditi roboti. Oni će raditi sve što su nekada radili robovi“.

Jeftina energija i upravljanje prirodnim resursima

„Svi će imati vodu i energija će biti dostupna u svakom domu za mala sredstva. Isto tako će i najudaljenija mjesta na Zemlji imati energiju (struju)“

Tagovi:agencije godina sve isto o nego imati biti ć

Komentari na temu "Nikola Tesla predvideo za 21. vek"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)12 Sep 2012
Mekdonalds otvara vegetarijanski restoran


Popularni američki lanac brze hrane odlučio je da proširi svoje tržište, pa bi tako naredne godine trebalo da otvori restoran u Indiji u kojem će se služiti isključivo hrana bez trunke mesa.
Zanimljivosti
Mekdonalds se oduvek trudio da usluge svojih ...

25 Mar 2013
Hod po žici na 2000 metara...

Momci iz Brazila koji se bave ovim ekstremnim sportom su zaista neustrašivi!

Ovi sportisti vezani samo jednim kaišem oko zgloba noge, a opušteno prelaze konopac koji se nalazi na oko 2.000 metara iznad zemlje.

Ova grupa mladića putuje ...

29 Aug 2012
Pazite ko vam popravlja telefon!

Šveđanka iz servisa dobila popravljeni telefon i "bonus" - seksi video nepoznatog čoveka.

Ilustracija: Guliver/Getty images

Neimenovana žena iz Vasterasa u Švedskoj nekoliko dana je kuburila sa mobilnim telefonom koji je počeo da otkazuje, i na kraju ...

25 Jan 2013
Heineken razblaženim pivom želi uštedjeti osam miliona eu

Recesija je primorala holandsku kompaniju Heineken da razblaži jedno od najpoznatijih piva u Velikoj Britaniji - John Smiths, s 3,8 posto alkohola na 3,6 posto.

Smanjenjem alkohola u pivu, kompanija će na godišnjem nivou uštedjeti oko osam miliona eura (6,6 ...

12 Apr 2013
7 neverovatnih istinitih prica dobitnika na lotou

1. Izvukao se iz voza koji je iskocio iz sina, ispao iz aviona, preziveo saobracajnu nesrecu, izasao nepovredjen iz automobila u plamenu, zatim doziveo jos dve saobracajne nesrece... potom osvojio milion dolara na lutriji!

Evo price o najnesrecnijem coveku na ...
2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost