Online Igre
Nikola Tesla predvideo za 21. vek
6 Jun 2014
Nikola Tesla predvideo za 21. vek


Novinari časopisa ‘Njujork Tajms’ i ‘Tajm’ bili su redovni gosti Nikole Tesle 30-ih godina prošlog veka u njegovoj hotelskoj sobi u Njujorku. Tamo im je Tesla pričao o svojoj mladosti, ali i o svojim predviđanjima za budućnosti, od kojih su se neka i ostvarila.

Stvaranje agencije EPA

Tesla je predvideo otvaranje agencije EPA (Američka agencija za zaštitu okoline) koja je osnovana 35 godina nakon njegove smrti.

„Higijena i telesna kultura biće prepoznate kao deo edukacije i vlade. Sekretar agencije za higijenu i telesnu kulturu biće bitniji od predsednika Sjedinjenih Američkih Država 2035. godine. Zagađenje koje vlada Njujorkom našim precima će biti nezamislivo, a isto tako će se dosta pažnje posvetiti snabdevanju vodom“.

Edukacija, rat i novine budućnosti

Tesla je zamislio svet u kom će naučna otkrića imati veći prioritet nego rat.

„Danas najcivilizovanije zemlje na svetu troše više novca na rat a manje na obrazovanje. 21. vek će to ispraviti. Biće značajnije boriti se protiv neznanja nego dobiti rat. Otkrivanje nove naučne istine biće važnije nego sukobi dipomata. Novine će izveštavati o naučnim otkrićima kao vestima“.

Zdravlje i ishrana

„Ne jedem meso, a to će i svi ostali ubrzo shvatiti. Isto tako, čaj, kafa i duvan neće biti popularni, ali alkohol će uvek biti zanimljiv. Biće dovoljno žita da se prehrane milioni u Indiji i Kini, a osakaćena zemlja će ponovo procvetati uz pomoć hemije“.

Roboti

Tesla je robotikom počeo da se bavi 80-ih godina pretprošlog veka kada je sve zapanjio svojim patentiranim brodom na daljinsko upravljanje.

„Ne treba uništiti mašinu već je treba naučiti šta da radi. Sve što danas radimo, jednog dana će to raditi roboti. Oni će raditi sve što su nekada radili robovi“.

Jeftina energija i upravljanje prirodnim resursima

„Svi će imati vodu i energija će biti dostupna u svakom domu za mala sredstva. Isto tako će i najudaljenija mjesta na Zemlji imati energiju (struju)“

Tagovi:nego imati agencije isto godina biti ć sve o

Komentari na temu "Nikola Tesla predvideo za 21. vek"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)19 Feb 2013
Žene vole kad brkovi žare?

Evo jedne ankete za dame, pomozite muškarcima da odluče kako će izgledati ovog proleća...

Kad bi muškarci mogli sami da odlučuju (za njihovo dobro to im ne treba dozvoljavati previše često), verovatno se ne bi brijali ni jednom ...

18 May 2013
Zabava pored bazena za severnoameričkog losa

 

Grupa ljudi bila je šokirana kada je videla severnoameričkog losa na svom posedu u Redmondu (država Vašington) i još više iznenađena kada je životinja, bez imalo straha, odlučila da se brčne u bazenu!
 
...
5 Apr 2013
Fantastičan trik

Norberto Jansenson je mađioničar iz Argentine koji je pomoću svog trika postao prava atrakcija. Njegov video na Youtube-u je za nekoliko nedelja pregledalo više od milion ljudi, pa je vreme da pogledate i vi.

Naime, Jansenson predstavlja kalup sa 63 ...
25 Sep 2012
 Poslednja šansa da se osolite ove godine

Oktobarski aranžmani za Grčku od 100, za Tursku od 200, a za Egipat od 270 evra.

Jesen jeste počela, ali za one kojima mora nikada nije dosta, tu su aranžmani za letovanje koji su sada mnogo povoljniji nego u sezoni. Cene su u odnosu na prethodne mesece ...

6 Feb 2013
Da li biste učinili ovo zbog ljubavi

Ljubav nas ponekad podstakne da uradimo stvari koje inače ne bismo radili. Muškarci troše novac na kupovinu skupocjenog nakita kako bi svojim ljepšim polovinama pokazali koliko ih vole i izvode razne podvige kako bi ih impresionirali. Ali ovaj par je učinio ...

2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost