Online Igre
Postanite bogati
23 Apr 2014
Postanite bogati

Rešite jedan od ovih 10 problema i bićete milijarder!


Ukoliko biste pronašli ključ za rešavanje nekog od ovih problema sa liste koju je sastavio „Biznis indsajder“, ubrzo biste postali milijarder.

Kako prenosi portal Index.hr, naučnici i inženjeri već su otkrili kako bi se ti problemi mogli savladati, ali još uvek niko nije uspeo da pronađe ključ za njihovo rešavanje. Negde se radi o izazovima novčane prirode, a negde o komplikovanim situacijama koje stručnjake muče već decenijama.

1. Bežični izvori energije

Pronalazak načina kako da sve oko sebe učiniti efikasnijim i pretvorite to u izvor energije jedna je od stvari od koje bi mogli da se obogatite. Dugotrajne baterije moraju postati prošlost.

2. Internet u zabačenim delovima sveta

Svi se slažu kako je ovo jedan od prioriteta. Jedan od načina kako se to može postići jako je skup i uključuje postavljanje gomile novih instalacija. Postoje i drugi načini. Projekt „Loon“ ima samo jedan cilj, slanje balona s obnovljivom energijom na rub svemira kako bi se napravila internet mreža za udaljene i zabačene delove sveta.

3. Jeftina solarna energija

Smanjenje troška sirove solarne energije može se postići na više načina. Potrebne su nam jeftine fotonaponske ćelije. One istovremeno moraju da budu jako efikasne. U ovom trenutku svi se utrkuju kako bi pronašli način da ujedine ta dva zahteva i pokušavaju da pronađu materijale i procese s kojima bi uspeli da naprave jeftinu i kvalitetnu fotonaponsku ćeliju.

4. Čist ugljenik

Smanjenje emisije ugljen-dioksida neki smatraju važnijim od pronalaska obnovljive energije. Zbog toga bi proizvodnja čistog ugljenika nekome mogla da donese milione.

5. Tableta od koje se zaista može smršati

Ovo bi verovatno bio sveti gral modernog društva. 2012. godine naučnici na univerzitetu UCLA uspeli su da genetski modifikuju mozgove miševa. Miševi su živeli u „hipermetaboličnom“ stanju i sagorevali kalorije bolje od normalnih miševa. Bili su potpuno otporni na debljinu i ostajali mršavi bez obzira na visokokaloričnu prehranu i nedostatak aktivnosti. Uz sve to, imali su normalni krvni pritisak i nisu pokazivali rizik za razvoj srčanih bolesti ili dijabetesa.

6. Jeftina desalinizacija

Nedostatak vode jedan je od glavnih problema današnjice. Postrojenja za desalinizaciju pokazala su se kao previše skupa i neefikasna. Idealna vrsta desalinizacije bila bi ona koja se pokreće solarnom energijom i koristi samo jednu petinu količine struje koja je trenutno potrebna za desalinizaciju.

7. Pravovremeno predviđanje velikih prirodnih katastrofa

Pitanje koje redovno muči svetsku zajednicu seizmologa jeste hoće li ikada biti moguće predvideti zemljotrese. Radi se o kompleksnom problemu. Bez obzira na to što je moguće očitavati seizmički aktivnost, još uvek niko nikada nije predvidio potres.

8. Jeftiniji međunarodni platni promet

Iako nije reč o problemu koji direktno pogađa potrošače, naknade koje finansijske institucije naplaćuju za slanje novca u inostranstvo mogle bi da budu manje. Doznake bi takođe bile mnogo jeftinije ukoliko bi bile poslate preko decentralizovane mreže. Ovo je problem koju tehnologije poput bitkoina pokušavaju da reše.

9. Lozinke koje je nemoguće hakovati

Hakeri su dosad uspeli da probiju gotovo svaku kompjutersku zaštitu koja postoji. Mora da postoji bolji način da se zaštite lozinke. Inžinjeri trenutno rade na tome. Gugl, na primer, pokušava da pronađe način da naši satovi ili čak neki delovi tela budu „ključ“ za naš ulazak na mrežu.

10. Smrt

Važi izreka da je smrt jedina izvesna stvar na svetu koja se nikako ne može savladati, ali naučnici bar rade na tome da produže životni vek ljudi koliko god mogu. Američka naučnica Sintija Kenion uspela je da kroz svoje eksperimente valjkastog crva, koji je po starosti ekvivalentan 80-godišnjem čoveku, učini da izgleda, ponaša se i funkcioniše kao da je upola mlađi

Tagovi:budu čina koje o naučnici mož kako koja jedan

Komentari na temu "Postanite bogati"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)24 Aug 2012
Četiri puitbula demolirala automobil

Četiri pitbula izbušila su gumu i bukvalno sa\\vakala delove automobila pokušavajući da stignu do mačeta koje se sakrilo ispod haube.

Mače je prošlo nepovređeno. Posle 40 kilometara vožnje i isto toliko minuta spasavanja, smešteno je u centar za ...

16 May 2013
Uspeo sam, bićemo besmrtni od 2045.!

Dmitrij Ickov Ruski milijarder Dmitrij Ickov planira da postane besmrtan do 2045, a isto očekuje i za celo čovečanstvo!

Iako ima samo 32 godine ruski milijarder Dmitrij Ickov brine o starosti i smrti, i to o tome da je ne doživi!

Njegov način da ...

1 Sep 2012
Moskva slavi 865. godišnjicu

Moskva danas obeležava Dan grada sloganom „Najbolji grad na zemlji“. Praznične manifestacije trajaće dva dana. Gradske vlasti pripremile su oko 600 različitih programa – od koncerata i izložbi, do laserskih šou programa i karnevala. Svečanost otvaranja ...

22 Okt 2012
Kako se zoveš?

Lično ime određuje nam karakter i sudbinu, smatraju stručnjaci. Proverite svoje ime.

Verovanje da lično ime određuje sudbinu potiče još iz Biblije, ali i novije psihološke studije sve češće pokazuju da ime utiče na mnoge životne segmente - karakter, ...

14 Sep 2012
Najčudniji rekorderi iz nove Ginisove knjige rekorda

Izdanje Ginisove knjige rekorda za 2013. godinu, 57. po redu, okupilo je najčudnije rekordere na planeti. Tu su Popaj iz stvarnog života, čovek sa najvišom "čirokanom", najstarija gimnastičarka i mnogi drugi.

1. Najveći bicepsi

Vlasnik ...

2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost