Online Igre
Postanite bogati
23 Apr 2014
Postanite bogati

Rešite jedan od ovih 10 problema i bićete milijarder!


Ukoliko biste pronašli ključ za rešavanje nekog od ovih problema sa liste koju je sastavio „Biznis indsajder“, ubrzo biste postali milijarder.

Kako prenosi portal Index.hr, naučnici i inženjeri već su otkrili kako bi se ti problemi mogli savladati, ali još uvek niko nije uspeo da pronađe ključ za njihovo rešavanje. Negde se radi o izazovima novčane prirode, a negde o komplikovanim situacijama koje stručnjake muče već decenijama.

1. Bežični izvori energije

Pronalazak načina kako da sve oko sebe učiniti efikasnijim i pretvorite to u izvor energije jedna je od stvari od koje bi mogli da se obogatite. Dugotrajne baterije moraju postati prošlost.

2. Internet u zabačenim delovima sveta

Svi se slažu kako je ovo jedan od prioriteta. Jedan od načina kako se to može postići jako je skup i uključuje postavljanje gomile novih instalacija. Postoje i drugi načini. Projekt „Loon“ ima samo jedan cilj, slanje balona s obnovljivom energijom na rub svemira kako bi se napravila internet mreža za udaljene i zabačene delove sveta.

3. Jeftina solarna energija

Smanjenje troška sirove solarne energije može se postići na više načina. Potrebne su nam jeftine fotonaponske ćelije. One istovremeno moraju da budu jako efikasne. U ovom trenutku svi se utrkuju kako bi pronašli način da ujedine ta dva zahteva i pokušavaju da pronađu materijale i procese s kojima bi uspeli da naprave jeftinu i kvalitetnu fotonaponsku ćeliju.

4. Čist ugljenik

Smanjenje emisije ugljen-dioksida neki smatraju važnijim od pronalaska obnovljive energije. Zbog toga bi proizvodnja čistog ugljenika nekome mogla da donese milione.

5. Tableta od koje se zaista može smršati

Ovo bi verovatno bio sveti gral modernog društva. 2012. godine naučnici na univerzitetu UCLA uspeli su da genetski modifikuju mozgove miševa. Miševi su živeli u „hipermetaboličnom“ stanju i sagorevali kalorije bolje od normalnih miševa. Bili su potpuno otporni na debljinu i ostajali mršavi bez obzira na visokokaloričnu prehranu i nedostatak aktivnosti. Uz sve to, imali su normalni krvni pritisak i nisu pokazivali rizik za razvoj srčanih bolesti ili dijabetesa.

6. Jeftina desalinizacija

Nedostatak vode jedan je od glavnih problema današnjice. Postrojenja za desalinizaciju pokazala su se kao previše skupa i neefikasna. Idealna vrsta desalinizacije bila bi ona koja se pokreće solarnom energijom i koristi samo jednu petinu količine struje koja je trenutno potrebna za desalinizaciju.

7. Pravovremeno predviđanje velikih prirodnih katastrofa

Pitanje koje redovno muči svetsku zajednicu seizmologa jeste hoće li ikada biti moguće predvideti zemljotrese. Radi se o kompleksnom problemu. Bez obzira na to što je moguće očitavati seizmički aktivnost, još uvek niko nikada nije predvidio potres.

8. Jeftiniji međunarodni platni promet

Iako nije reč o problemu koji direktno pogađa potrošače, naknade koje finansijske institucije naplaćuju za slanje novca u inostranstvo mogle bi da budu manje. Doznake bi takođe bile mnogo jeftinije ukoliko bi bile poslate preko decentralizovane mreže. Ovo je problem koju tehnologije poput bitkoina pokušavaju da reše.

9. Lozinke koje je nemoguće hakovati

Hakeri su dosad uspeli da probiju gotovo svaku kompjutersku zaštitu koja postoji. Mora da postoji bolji način da se zaštite lozinke. Inžinjeri trenutno rade na tome. Gugl, na primer, pokušava da pronađe način da naši satovi ili čak neki delovi tela budu „ključ“ za naš ulazak na mrežu.

10. Smrt

Važi izreka da je smrt jedina izvesna stvar na svetu koja se nikako ne može savladati, ali naučnici bar rade na tome da produže životni vek ljudi koliko god mogu. Američka naučnica Sintija Kenion uspela je da kroz svoje eksperimente valjkastog crva, koji je po starosti ekvivalentan 80-godišnjem čoveku, učini da izgleda, ponaša se i funkcioniše kao da je upola mlađi

Tagovi:budu čina naučnici kako o mož koje jedan koja

Komentari na temu "Postanite bogati"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)8 Nov 2012
Anonimusi pozivaju  u borbu

Anonimusi poručuju: Nemojte biti uplašeni, nemojte sedeti u svojim kućama zbog tih kriminalaca.  Izađite napolje, pokažite im da još uvek imamo snage da pobedimo.

Pozdrav svim građanima Srbije i ljudima širom sveta.
Ja sam Veritas Triumphus.

...

6 Nov 2012
U Austriji se otvara najveći evropski bordel

Austrija će uskoro dobiti atrakciju kakvu ne posjeduje nijedna druga evropska zemlja. Naime, jedan austrijski poduzetnik je odlučio uložiti 19 miliona dolara u izgradnju najvećeg bordela u Evropi.

Lokacija ovog objekta se još uvijek čuva u tajnosti. Bordel ...

23 Okt 2012
Žena koja doživljava 500 orgazama dnevno

Zara Ričardson se ustručava da ide u prodavnice jer joj se dešava da upravo tu ima učestale orgazme koji je dovode u neprijatnu situaciju.

Mnoge žene sanjaju da dožive orgazam ali ne i Zara Ričardson. Ona ih ima i previše. Nećete verovati ali Zara ih ...

31 Jan 2013
Tраг космичког госта у Сибиру


Пре 35 милиона година, астероид пречника 7 km пао је на северу Сибира. Иза себе је оставио долину пречника 100 km и неочекивани поклон: највеће залихе ...

9 Dec 2012
MEDVEDEV: vanzemaljci su među nama

Ruski premijer Dmitrij Medvedev otkrio da postoje vanzemaljci koji slobodno šetaju Zemljom.

Sa kovčegom u kojem se nalaze šifre za nuklearno oružje, predsednik zemlje dobije i poseban tajni folder.

Ovaj folder sadrži informacije o ...

2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost