Online Igre
Čudesna kombinacija meda i vode
8 Jul 2014
Čudesna kombinacija meda i vode


medTopla voda i med imaju fantastičan uticaj na vaše zdravlje i lepotu.

Verovatno ste već čula da je čaša tople vode idealan napitak za početak dana, kao i da med povoljno utiče na vaše zdravlje. A da li ste znali  da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan uticaj na vaše zdravlje.

1. Pomaže vam da smršate. Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to, već će ova kombinacija umanjiti povećanu želju za slatkišima.

2. Poboljšava varenje.  Med i voda mogu regulisati rad sistema za varenje. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu.

3. Ojačava imunitet. Med ima neverovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je i odličan antioksidant, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

4. Smanjuje alergije. Prirodni med iz vašeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na polen. U ovom slulčaju voda nije obavezna, ali dodatna hidratacija nikako ne može da škodi.

5. Podiže energiju. Ne morate da posežete za kafom da biste se razbudili – promešajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i energiju.

6. Umiruje uplau grla i ublažava kašalj. Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mejo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.

7. Detoksikacija. Med i voda će pomoći vašem organizmu da se reši otrova. Dobra probava, na koju takođe utiče med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi doate i limun. Kiselina u limunu utiče pozitivno na funkcije enzima i stimuliše rad jetre.

8. Umanjuje gasove. Osećate se naduto i imate gasove? Pomoć potražite u toploj vodi i limunu.

9. Poboljšajte zdravlje. Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i nivo dobrog holesterola i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Tagovi:kombinacija varenje utič ć zdravlje vodi voda med meda

Komentari na temu "Čudesna kombinacija meda i vode"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)2 Jul 2013
Vežbe da se ne stidiš stomaka na plaži

Sezona kupanja je pred nama, kao i vreme za skidanje majica. Jeste li spremni da na žurku na plaži ponesete "pločice"?

Da je put do ravnog stomaka popločan trbušnjacima, svaki momak koji odlazi u teretanu imao bi pločice. "Ali trbušnjaci obezbeđuju samo ...

24 Sep 2012
Crni čaj oslobađa od stresa

CRNI čaj smanjuje nivo stresnog hormona kortizola, pokazala su istraživanja sa Londonskog univerzitetskog koledža.

Istraživanja su sprovedena na 75 muškaraca dobrovoljaca, inače, nepušača, sa navikom redovnog pijenja čaja. Ispitanici su ...

14 Feb 2013
Čaj koji čisti krv

Čaj od suhih pupuljaka ruže ili ružinih latica vijekovima se koristi kao lijek protiv obilne menstruacije, nesvjestice, vrtoglavice i glavobolje.

No, posljednjih godina sve je više dokaza da ovaj napitak 'čisti' krv, pa je blagotvoran naročito u zimskom ...

25 Jan 2013
Tajne zdrave kose


Uz prave savjete vaša kosa može biti zdrava i sjajna. Otkrivamo vam nekoliko tajni prekrasne kose:

Skratite vrhove - Kosa ne može biti zdrava ako redovno ne skraćujete vrhove. Jednom mjesečno posjetite frizera kako biste se riješili oštećenih vrhova.
...

11 Oct 2012
Loše vijesti stvaraju veći stres kod žena nego kod muška

Istraživači sa Univerziteta u Montrealu u Kanadi su otkrili da loše vijesti, kao što je vijest o ubistvu, mijenjaju način na koji žene odgovaraju na stresne situacije.

Žene su tokom testiranja stvarale više hormona stresa ukoliko su čitale negativne ...

2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost