Online Igre
Čudesna kombinacija meda i vode
8 Jul 2014
Čudesna kombinacija meda i vode


medTopla voda i med imaju fantastičan uticaj na vaše zdravlje i lepotu.

Verovatno ste već čula da je čaša tople vode idealan napitak za početak dana, kao i da med povoljno utiče na vaše zdravlje. A da li ste znali  da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan uticaj na vaše zdravlje.

1. Pomaže vam da smršate. Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to, već će ova kombinacija umanjiti povećanu želju za slatkišima.

2. Poboljšava varenje.  Med i voda mogu regulisati rad sistema za varenje. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu.

3. Ojačava imunitet. Med ima neverovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je i odličan antioksidant, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

4. Smanjuje alergije. Prirodni med iz vašeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na polen. U ovom slulčaju voda nije obavezna, ali dodatna hidratacija nikako ne može da škodi.

5. Podiže energiju. Ne morate da posežete za kafom da biste se razbudili – promešajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i energiju.

6. Umiruje uplau grla i ublažava kašalj. Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mejo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.

7. Detoksikacija. Med i voda će pomoći vašem organizmu da se reši otrova. Dobra probava, na koju takođe utiče med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi doate i limun. Kiselina u limunu utiče pozitivno na funkcije enzima i stimuliše rad jetre.

8. Umanjuje gasove. Osećate se naduto i imate gasove? Pomoć potražite u toploj vodi i limunu.

9. Poboljšajte zdravlje. Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i nivo dobrog holesterola i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Tagovi:varenje med vodi zdravlje ć voda meda kombinacija utič

Komentari na temu "Čudesna kombinacija meda i vode"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)16 Apr 2013
Maslačak: zlata vredan lek za stomak


maslačakMaslačak (Taraacum officinale, Asteraceae) je veoma rasprostranjena biljna vrsta, kojoj najviše odgovaraju vlažne livade. O upotrebi maslačka u lekovite svrhe svedoče arapski medicinski spisi Razesa i Avicena, u kojima se napominje da se u lekovite ...

23 Aug 2012
Najvažnije oružje je voda!


Upravo je najavljen novi toplotni talas, pa iako se planeta malo pomerila i barem noći nisu više vrele kao u julu, još su na snazi sve mera opreza koje važe za letnje žege. Bečki lekar opšte prakse, Saša Sladić, iz Socijalno-medicinskog centra ...

10 Jan 2013
Voda je temelj lijepe kože

Lijepa koža je njegovana koža. Da bi koža bila sjajna i elastična veoma je važna pravilna hidratacija. Osim hidratacije koju ćete koži obezbijediti preparatima za njegu, iznimno je značajna hidratacija koja dolazi iznutra.

Dehidracija se negativno ...

31 Oct 2012
Seksualna zavisnost je poremećaj

Ideja o seksualnoj zavisnosti dosad je izazivala prilično oprečna stajališta, međutim, novo istraživanje sugeriše da se zaista radi o poremećaju koji je potrebno lečiti, prenosi NBC.

Hiperseksualnost ili seksualna zavisnost mogla bi tako da se nađe na ...

29 May 2013
Moćni afrodizijaci: Hrana za superseks

Da biste voljenoj osobi i sebi priuštili nezaboravno veče, nije neophodno mnogo. Potrebni su samo malo dobre volje i prave namirnice na meniju.

S prolećem pijace postaju sve bogatije voćem i povrćem. Pored toga što su ove namirnice zdrave za duh i telo, ...

2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost