Online Igre
11 ubica vašeg imunog sistema
26 May 2014
11 ubica vašeg imunog sistema


Šta vam sve ruši imunitet
Ne napadaju samo virusi i bakterije vaš imunološki sistem. U nastavku pročitajte jedanaest stvari za koje možda niste znali da ugrožavaju vaš imunitet.

Kokice iz mikrotalasne
Kokice za mikrotalasnu upakovane su u kese presvučene neprijanjajućim hemikalijama, koje sprečavaju da masnoće ne prodiru u kesu. Pokazalo se da se te hemilakije poigravaju s našim imunim sistemon.

Lonci i tiganji
Neke oh hemikalija kojih ima i u kesama za mikrotalasnu nalaze se i u loncima i tiganjima od neprijanjajućih materijala. Ako imate takve tiganje, ne paničarite, ali čim primetite ogrebotine, zamenite ih staklenim, onim od livenog gvožđa ili nerđajućeg čelika.

Usamljenost
Ćelije skeniraju telo od bolesti i prenose informacije poput pčela, sudeći prema nedavnom otkriću. Ali, ako niste društveni, to bi moglo da utiče na vašu sposobnost borbe protiv bolesti. Briga oko društvenih veza deluje kao hronični stresor koji potiskuje imunitet. Jedno istraživanje je dokazalo da s manje socijalnih veza lakše obolevamo i ranije umiremo.

Nedostatak sna
Nedovoljno sna može da smanji broj ćelija koje se bore protiv infekcija. Istraživanje je pokazalo da kod ljudi koji spavaju samo četiri sata preko noći smanjen broj antitela koja se bore protiv gripa za pola. Ako imate problem sa spavanjem, dva sata pre odlaska u krevet ne izlažite se plavoj svetlost koja dopire iz ekrana i mobilnog telefona. Težite tome da odspavate sedam do devet sati.

Antibiotici
Uzimanje antibiotika smanjuje nivoe citokina, hormonskih glasnika na koje se tokom bolesti oslanja imuni sistem. Antibiotik uzimajte samo kada vam je stvarno potreban, i tada dozu popijte do kraja. Uz to uzimajte jogurt bez šećera i fermentiranu hranu kako biste obnovili crevnu floru.

Konzervisana hrana
Bisfenol A ili BPA nalazi se s unutrašnje strane ambalaža konzervisane hrane, a on može da našteti imunom sistemu. Birajte svežu ili zamrznutu hranu umesto konzervirane.

Šećer
Samo 100 grama šećera (boca gaziranog pića, voćni jogurt, čokoladica) čak narednih pet sati značajno smanjuje sposobnost belih krvnih zrnaca da ubijaju bakterije, navodi nova studija.

Dehidracija
Tečnost pomaže kod čišćenja tela od štetnih toksina i nosi hranjive materije do ćelija. Većina nas provede dan blago dehidrirano, a da toga uopšte nismo svesni. Ako vam je mokraća tamnožute boje, pijte više vode. Bledožuta mokraća znak je dobre hidratacije tela.

Antibakterijski sapuni
Istraživanje je pokazalo da su deca izložena antibakterijskim hemikalijama sklonija alergijama na hranu i materije iz okoline. Deca s višim nivoom triklosana, hemikalije iz antibakterijskih sapuna, imaju povećan rizik od alergije. Perite ruke običnim sapunom i vodom.

Zagađen vazduh
Istraživanje je dovelo u vezu policiklične aromatične ugljovodonike iz zagađenog vazduha i slab imuni sistem.

Insekticidi
Korišćenje toksičnih insekticida u baštovanstvu povećava rizik od autoimunih bolesti. Žene koje su koristite insekticide barem šest puta godišnje imale su 2,5 puta veću verovatnoću za razvoj reumatoidnog artritisa.

Tagovi:sistem pokazalo s ako hranu bolesti iz mož koje

Komentari na temu "11 ubica vašeg imunog sistema"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)27 Dec 2012
Praznična depresija zaista postoji

Vrijeme Božića sinonim je za sreću i nestrpljivost za 68 posto Francuza koji se vesele božićom drvcu, ukrasima i darovima, ali ostalima proslava Božića može donijeti osjećaj potištenosti, pa i tjeskobe, po istraživanju koje je u Francuskoj provela mrežna ...

18 Feb 2013
Kako na zdrav način jesti med?

Svi znamo da je med zdrav. Med je zdrav jer je prirodan i ispunjen prirodnim šećerima. Osim toga, med je odlična namirnica koja nam pomaže da izgubimo težinu, izliječimo prehladu i slično. Dakle, trebate jesti med kada želite izgubiti težinu i ostati u ...

23 Aug 2012
I muškarce muči klimaks

I MUŠKARCI posle 50. godine ulaze u klimaks, samo što su promene koje se njima dešavaju mnogo sporije i manje vidljive nego kod žena. Svakoj ženi je jasno kada je ušla u menopauzu, zbog gubljenja menstrualnog ciklusa, dok se sindrom ...

3 Nov 2012
Hrana koja menja četkicu za zube

Zube bi trebalo prati nakon svakog obroka, to smo naučili još kao deca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih moramo prati najmanje dva minuta. Međutim, ukoliko se nađete u (ne)prilici bez četkice za zube neke vam namirnice mogu pomoći u uklanjanju ...

30 Sep 2012
 Protiv glavobolje

Protiv neprijatnih glavobolja ne mora uvek da se popije lek. Postoje jednostavni načini da se njihova pojava spreči ili makar ublaži, ukoliko uzroci nisu ozbiljnijeg karaktera.* Kada sedite na krevetu ili fotelji, glavu uvek oslonite na naslon da bi se opustio ...

2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost