Online Igre
Zdravlje iz tanjira
18 Apr 2014
Zdravlje iz tanjira


Vrlo često titula najstarije osobe na svetu pripada stanovniku Japana. Čemu taj narod duguje dugovečnost?

Lekari i nutricionisti već godinama ističu da je japanska ishrana izuzetno zdrava. I ne samo to, izborom namirnica koje oduvek koriste u svojoj ishrani Japanci, po mišljenju stručnjaka, prednjače u borbi protiv starenja.

A kakve se to tajne kriju na japanskoj trpezi?

Zeleni „mača“ čaj u prahu

Ovaj čaj je kao mina „nabijen“ katekinima, antioksidansima koji njegov indeks orac, odnosno jedinicu mere za sposobnost absorpcije slobodnih radikala podižu na 3200 jedinica za dozu od svega dva grama!

Trenutno je u Japanu veoma popularan napitak od 2 g „mača“ čaja umešanih u 1,5 dl mleka, najbolje sojinog.

Crni susam

Zahvaljujući bakru, gama tokoferolu i sezaminu, koji sadrže semenke crnog susama izuzetno su bogat izvor prirodnog kolagena. Zato ih što češće treba koristiti kao začin u salatama.

Ulje od pirinčanih mekinja

U ovom ulju nalazi se više od 100 različitih antioksidanasa, između ostalih i lipoidna kiselina, koenzim 10 i gama-orizanol, koji podstiče obnavljanje i podmlađivanje ćelija u čitavom organizmu.

Prepeličina jaja

Jaja prepelice se oduvek koriste u japanskoj ishrani za podizanje energije, popravljanje krvne slike i za borbu protiv umora. Naročito se preporučuju ženama sa bolnim i obilnim ciklusom i osobama koje se oporavljaju posle bolesti. I sami možete pripremiti omiljeni aromatični napitak sa prepeličinim jajima.

Umutite 5 prepeličjih jaja sa 2 dl ključalog mleka, najbolje sojinog, dodajte kašičicu meda i dve-tri kapi ekstrakta kardamoma

Tagovi:oduvek protiv japanskoj čaj koje sojinog ishrani koriste najbolje

Komentari na temu "Zdravlje iz tanjira"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)25 Mar 2013
Jogurt za muške trbušnjake


VAŠINGTON - Jedna američka firma lanisrala je na tržište "Moćan jogurt" (Powerful yogurt) čijim konzumiranjem se zatežu stomačni mišići muškaraca, preneli su francuski mediji.Proizvođači jogurta su, inače, uglavnom usmereni na žene.Novi jogurt, ...

2 Nov 2012
Muškarci koji treniraju imaju kvalitetnije sjeme

Španski naučnici otkrili su da muškarci koji redovno vježbaju imaju bolji nivo hormona i kvalitetnije sjeme, od onih koji su pasivni i suzdržavaju se od redovnih fizičkih aktivnosti.

U posljednjih 50 godina, zbog vanjskih čimbenika te uživanja u ...

31 Oct 2012
Riješite se strija

Ukoliko patite od strija vjerovatno vam nije lako da ih prikrijete ni na jedan način. Pronašli smo za vas nekoliko savjeta kako da se riješite strija.

Prije svega treba da se pobrinete o svojoj prehrani. Jedite hranu koja je bogata proteinima.

Ukoliko ...

15 Nov 2012
 Kako da izaberete vibrator

Želite seks igračku, ali niste sigurni kakav oblik, materijal i druge "specifikacije" vam najviše odgovaraju? Evo kako da izaberete vibrator.


Bilo da idete u prodavnicu sa seks igračkama ili ga tražite na internetu, postoji nekoliko kriterijuma koje bi ...

9 Apr 2013
Dali je veličina bitna?

Ako isključimo sujetu i fokusiramo se na seks, sve dok je penis u erekciji dovoljno dugačak da omogući penetraciju, ne postoji razlog za zabrinutost.

Veličina penisa kod muškaraca varira manje nego što se uobičajeno veruje. Takođe, dužina ...
2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost