Online Igre
5 namirnica za brz oporavak posle vežbanja
9 Apr 2014
5 namirnica za brz oporavak posle vežbanja

Ove namirnice se preporučuje nakon iscrpljujućeg vežbanja jer vraćaju energiju i oporavljaju mišiće...

Koliko puta vam se desilo da posle intenzivnog vežbanja, muku mučite sa upalom mišića? Teško vam je da ustanete, sednete, siđete iz autobusa i već danima pijete nešto protiv bolova… Stalno? 

Da, upoznati smo sa tom činjenicom. Zato smo odlučili da odaberemo za vas 5 namirnica koje upalu mišića “smiruju” a vas drže i dalje punim energije.
Borovnice

Sve vas boli posle iscrpljujućih vežbi? Probajte nakon treninga da pojedete voćnu salatu bogatu borovnicama. Ne samo da su ukusne nego su i moćan antioksidant koji umanjuje bol i podstiče oporavak mišića.   
Ananas

Ovo voće je bogat izvor enzima koji se zove bromelin. Bromelin je prirodan sastojak koji smiruje upalu mišića koja može da nastane nakon ozbiljnog arerobik treninga.
Pasulj

Nivo kalijuma u telu nakon iscrpljujućeg treninga može naglo da padne i izazove slabe reflekse, plus da negativno utiče na nerve i pokretljivost mišića. Doza pasulja koji je bogat izvor kalijuma može da bude idealan obrok nakon vežbanja.
Mleko

Da biste povratili tečnost koju ste izgubili tokom vežbanja najbolji način da to uradite je da popijete čašu mleka koji sadrži dozu natrijuma i kalijuma daleko više nego bilo koje energetsko piće.
Kelj i spanać

Zeleno povrće u vidu spanaća, brokolija i kelja  je bogato kalcijumom i magnezijumom i perfektna je opcija ukoliko imate upalu nogu nakon dugog šetanja.

Tagovi:treninga vas nakon bogat mož kalijuma upalu šć vežbanja

Komentari na temu "5 namirnica za brz oporavak posle vežbanja"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)14 Sep 2012
 Omega 3 masne kiseline nemaju efekta na zdravlje srca

Omega 3 masne kiseline nemaju uticaj na smrtnost iz bilo kojeg uzroka, kao ni smrtnost od srčanih bolesti, šloga ili infarkta, bilo da se uzimaju u kapsulama, kao dodaci ishrani, ili konzumiranjem masne ribe, kao što su sardina i losos, poručio je tim grčkih ...

23 Aug 2012
Dijeta:Jabuke tope kilograme


DIJETA sa jabukama i kruškama traje samo pet dana. Tokom tog perioda izgubićete tri kilograma. Jabuke i kruške pune su dijetetskih vlakana koja stvaraju osećaj sitosti i sprečavaju oscilacije nivoa šećera u krvi.Jabuke i kruške prava su riznica vitamina A ...

1 Oct 2012
Djeca moraju imati naviku vježbanja od malih nogu

Roditelji bi se trebali pobrinuti za to da njihova djeca dnevno vježbaju najmanje tri sata, odnosno da su tokom dana tri sata aktivni. Ovo su preporuke stručnjaka kako bi se izbjeglo to da djeca odrastaju kao pretila.

Djecu mlađu od pet godina treba poticati ...

9 Jan 2013
Kao sprečiti prehladu i grip

U hladnim danima možemo da se zaštitimo od prehlade i gripa tako što ćemo pripremiti organizam. Saznajte kako.

Niske zimske temperature pogoduju bolestima, naročito ako vam je imunitet oslabljen. Ipak, i u hladnim danima možemo da se zaštitimo od prehlade ...

3 Mar 2013
Top 5 namirnica koje stižu na trpezu u martu

Rotkvice

Stiže proleće. Mart je mesec u kom se priroda polako budi posle duge zime, a time se na usevima pojavljuju i prvi prinosi u vidu povrća.

Predstavljamo vam nekoliko martovskih kultura koje će osvežiti vašu trpezu i poboljšati vam zdravlje.

...

2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost