Online Igre
5 namirnica za brz oporavak posle vežbanja
9 Apr 2014
5 namirnica za brz oporavak posle vežbanja

Ove namirnice se preporučuje nakon iscrpljujućeg vežbanja jer vraćaju energiju i oporavljaju mišiće...

Koliko puta vam se desilo da posle intenzivnog vežbanja, muku mučite sa upalom mišića? Teško vam je da ustanete, sednete, siđete iz autobusa i već danima pijete nešto protiv bolova… Stalno? 

Da, upoznati smo sa tom činjenicom. Zato smo odlučili da odaberemo za vas 5 namirnica koje upalu mišića “smiruju” a vas drže i dalje punim energije.
Borovnice

Sve vas boli posle iscrpljujućih vežbi? Probajte nakon treninga da pojedete voćnu salatu bogatu borovnicama. Ne samo da su ukusne nego su i moćan antioksidant koji umanjuje bol i podstiče oporavak mišića.   
Ananas

Ovo voće je bogat izvor enzima koji se zove bromelin. Bromelin je prirodan sastojak koji smiruje upalu mišića koja može da nastane nakon ozbiljnog arerobik treninga.
Pasulj

Nivo kalijuma u telu nakon iscrpljujućeg treninga može naglo da padne i izazove slabe reflekse, plus da negativno utiče na nerve i pokretljivost mišića. Doza pasulja koji je bogat izvor kalijuma može da bude idealan obrok nakon vežbanja.
Mleko

Da biste povratili tečnost koju ste izgubili tokom vežbanja najbolji način da to uradite je da popijete čašu mleka koji sadrži dozu natrijuma i kalijuma daleko više nego bilo koje energetsko piće.
Kelj i spanać

Zeleno povrće u vidu spanaća, brokolija i kelja  je bogato kalcijumom i magnezijumom i perfektna je opcija ukoliko imate upalu nogu nakon dugog šetanja.

Tagovi:kalijuma vežbanja bogat treninga šć mož upalu vas nakon

Komentari na temu "5 namirnica za brz oporavak posle vežbanja"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)25 Aug 2012
Trikovima do fizičke aktivnosti

Bavljenje umerenim fizičkim aktivnostima stalno se preporučuje kao preventiva i kao terapija za razne bolesti i stanja. Lekari i istraživači ustanovili su da umerena fizička aktivnost pomaže u borbi protiv: gojaznosti, srčanih oboljenja, bolesti krvnih ...

28 Aug 2013
Evo kako da se rešite nadutosti stomaka


Naduti stomak mnogima predstavlja veliki problem, a ta pojava neretko navodi na izbegavanje nošenja uske odeće kako bi se stomak prekrio. Međutim tog stanja je vrlo lako rešiti se uz pomoć jednostavnih pravila.

Pametno pijte
Jetra prerađuje alkohol ...

6 Apr 2013
Da li je šetnja korisna koliko i trčanje


Istraživanje kaže da je najvažniji faktor fizičke aktivnosti u cilju sprečavanja srčanih oboljenja, ukupna potrošena energija, a ne intenzitet aktivnosti.

U prvoj studiji ove vrste, istraživači su otkrili da energična šetnja smanjuje rizik od ...

23 Aug 2012
Kako sprečiti žučni kamenac


Jedno od veoma učestalih oboljenja kod nas i u svetu je kamen u žučnoj kesi (holelitijaza), koja se kod žena skoro dvostruko češće javlja nego kod muškaraca, posebno kada su gojazne ili boluju od dijabetesa. Smatra se da su uzrok estrogeni koji kod žena ...

18 Apr 2013
Umaci štite vaš organizam

Sos kao dodatak jelu
Da li ste znali da pojedini dodaci jelima, kao što su sosevi i umaci, imaju lekovita svojstva, štite vaš organizam i poboljšavaju vaš imuni sistem? Otkrijte četiri vrste soseva koji su dobri za vaše zdravlje…

Gvakamoli – umak ...

2010 - 2017 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost